понеділок, 8 жовтня 2012 р.

ЗРОБИ СВІЙ ВИБІР ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО


Напередодні парламентських виборів 6 жовтня в Ірпені молодь СОГ «Демократична Київщина» провела інформаційну акцію «Зроби свій вибір заради майбутнього», у ході якої в рамках громадського руху «ЧЕСНО» проводилися бесіди з городянами, а також розповсюджувалися інформаційно-мотивуючі матеріали.



Одна із цілей акції - спонукання виборців скористатися своїм правом і прийти на дільницю для голосування. Чому це так важливо? Незважаючи на розчарування, що зараз існує в суспільстві, політиками і невиконаними обіцянками, саме результати парламентських виборів можуть суттєво вплинути на напрямок розвитку України на найближчі роки. Це також один з небагатьох законних способів запобігти фальсифікаціям, зокрема - вкиданню незаконно заповнених бюлетенів.

Під час спілкування ми наполегливо просили не віддавати свій голос за тих кандидатів, які займаються підкупом виборців, тому що вони, прийшовши до влади, будуть відшкодовувати свої втрати з бюджету. Їх зацікавленість у розвитку країни та нашого округу вельми сумнівна. Ми просили оприлюднювати такого роду випадки, адже грошова винагорода не вирішить проблем, що накопичилися роками.

Ще однією нашою ціллю був пошук волонтерів-спостерігачів для роботи у день виборів 28 жовтня. Важливо не тільки прийти проголосувати, але й бути готовим мінімізувати фальсифікації й захистити результати голосування. Тільки вільні і прозорі вибори легітимізують владу, що дасть змогу розпочати процес відновлення довіри до народних обранців. Із другого тижня жовтня ми розпочинаємо навчання волонтерів-спостерігачів. У програмі - не тільки питання, як правильно зафіксувати порушення, а й психологічна та організаційна складові.

Ми намагалися вселити впевненість у співрозмовників, яких було немало, що нічого не змінюється за один день. У відповідь на слова «ситуацію не змінити і вибори не зможуть вплинути на наше майбутнє» я і мої колеги по команді відповідали: «Наша мета – здійснювати маленькі і великі кроки, які ми можемо робити вже сьогодні. Зміни розпочинаються зі ставлення кожної людини до самої себе, зі змін самого себе. Тоді швидше настануть зміни для усіх, хто прагне жити у суспільстві, де поціновують  демократичні стандарти, а влада змушена їх дотримуватися». Усім нам, учасникам акції  «Зроби свій вибір заради майбутнього», було дуже приємно чути від людей слова підтримки, схвалення і розуміння. Ми помічали небайдужість та бажання активно співпрацювати. І таких людей стає все більше.

Зв'язатися з нами можна за телефоном 050-2059124, електронною адресою nayda_i@ukr.net. Допомога кожного учасника – безцінна!

Віталій Сугако.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар