неділю, 21 жовтня 2012 р.

ДІЄВИЙ КОНТРОЛЬ 28 ЖОВТНЯ БУДЕ ЗАБЕЗПЕЧЕНО

ДІЄВИЙ КОНТРОЛЬ 28 ЖОВТНЯ БУДЕ ЗАБЕЗПЕЧЕНО,
як би цього комусь не хотілося
17 жовтня на черговому засіданні Координаційної Ради підписантів Угоди «Про забезпечення дотримання законних прав громадян  України на вільне волевиявлення та здійснення дієвих заходів із запобігання можливим фальсифікаціям на виборах до Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу № 95» розглянути низку питань, що мають безпосереднє відношення до виборчого процесу.
Учасники засідання заслухали інформацію Олександра Зенченка та Руслана Грінченка, представників створеного штабу з координації дій спостерігачів на виборах 28 жовтня. Робота штабу вселяє впевненість у тому, що, незважаючи на формування «приватизованих» владою окружних і дільничних комісій, громадськість так просто не дасть себе обманути.
Вже на сьогодні спільні дії громадськості, деяких кандидатів у депутати та місцевих осередків політичних партій дозволили підійти до формування команд з 3-5  осіб на кожну виборчу дільницю, готових бути спостерігачами безпосередньо на дільниці та поза її межами з метою координації зусиль з мінімізації порушень виборчого законодавства, зокрема використання ділками від політики славнозвісної «каруселі».
Розпочалася робота з навчання спостерігачів, погодження функцій членів команд для забезпечення чіткого механізму спостереження та оформлення, за необхідності, відповідних документів про виявлені порушення.
Члени Координаційної Ради, котрі представляють громадські організації, ще раз звернулися до кандидатів у депутати з пропозицією проведення дебатів. Станом на 20 жовтня взяти участь у теледебатах зголосилися Д. Войцех та С. Доротич, офіційним листом про відмову повідомив П. Мельник. 
Проте, найбільш резонансним було обговорення ситуації, що стосувалася «вручення» багатьом дітям-школярам «договорів страхування» від Юрія Цікаленка, котрий є одним із кандидатів у депутати. Дане питання, на думку членів Координаційної Ради, має морально-етичну та правову складові. Як з’ясувалося, значна частина батьків була проти того, щоб такий «договір» було укладено. Дехто з них дізнався про нього тоді, коли дитина  принесла «договір» додому. З метою прояснення ситуації, було прийнято ухвалу звернутися до начальника відділу освіти Ірпінської міської ради Маляренка Я.О. У Зверненні зазначено: «Координаційна Рада просить Вас надати відповідь за чиїм рішенням та на якій підставі у загальноосвітніх закладах Ірпінського регіону, які підпорядковуються відділу освіти Ірпінської міської ради, було здійснено страхування дітей-школярів без дозволу на те їх батьків». Також запропоновано штабам кандидатів у депутати розглянути правомірність дій Ю. Цікаленка.
Наступне засідання Координаційної Ради планується провести 24 жовтня.


Голова Координаційної Ради  Ігор Найда

Немає коментарів:

Дописати коментар