неділю, 23 вересня 2012 р.

В ІРПЕНІ ПРОЙШОВ ФЛЕШ-МОБ «МИ ЗА ЧЕСНІ ВИБОРИ»

 22 вересня у м. Ірпінь на площі перед пам`ятником Т. Шевченку з 13:00 до 17:00 активісти Спілки об`єднань громадян «Демократична Київщина», громадського руху ЧЕСНО, громадської організації «Українська справа» та ірпінський молодіжний театр «Браво» провели  флеш-моб «Ми за чесні вибори» та всеукраїнську акцію «Тест твого депутата», яка мала на меті  мобілізувати виборців та спонукати їх до усвідомленого голосування на парламентських виборах 2012 року. 

Відео флеш-мобу можна переглянути тут - http://youtu.be/O867kbIkHBc 


Один з учасників флеш-мобу зображує кандидата в депутати, на ньому знаходиться табличка з надписом «Найкращий депутат». Він дає обіцянки про покращення рівня життя мешканців Ірпеня у разі його приходу до влади. Інші учасники флеш-мобу зображують виборців, які повірили обіцянкам депутата, та, побачивши гроші, які він продемонстрував кожному виборцю персонально, осліпли один за одним. Врешті, коли всі виборці стали сліпими, «найкращий депутат» веде їх за собою у «краще життя».  Всі між собою і разом з депутатом сковані одним ланцюгом, що символізує рабство. Під час ходи виборці вихваляють депутата і вірять йому. Але з плином певного часу, вони втомлюються іти, починають зневірятися та сумніватися у депутатові. Це триває до тих пір, поки кандидат не врізається в плакат з надписом «тупик». Тоді всі виборці один за одним врізаються також в «тупик» і нарешті знімають пов`язки, які заслоняли їм очі. Вони бачать, що «найкращий депутат» насправді виявляється сліпим, тобто він сам не знав куди веде людей. Виборці висловлюють депутатові своє розчарування та розходяться.

Флеш-моб зображує політичну стратегію кандидатів у депутати та виборчу стратегію українців, а саме – голосування «всліпу» за «сліпих» кандидатів.

Метою флеш-мобу є спонукання ірпінчан через театралізоване дійство осмислити процес прийняття рішення щодо вибору того або іншого кандидата.

Відео флеш-мобу можна переглянути тут - http://youtu.be/O867kbIkHBc 

Також активісти Спілки об`єднань громадян «Демократична Київщина», громадського руху ЧЕСНО, громадської організації «Українська справа» та ірпінський молодіжний театр «Браво» роздавали листівки «Тест твого депутат», мешканцям Ірпеня пропонували відповісти на ключове запитання – «Чи гідний депутат, який проявив себе як корупціонер, правопорушник,  прогульник,  «тушка» чи «кнопкодав», - представляти інтереси мешканців міста Ірпеня у парламенті».

Результати тесту допоможуть громадян знайти відповіді на питання «хто кращий серед гірших» та «за кого голосувати?», а також нагадати, що кандидат в народні депутати України перш за все повинен не порушувати права людини, не змінювати своєї політичної позиції, особисто голосувати в парламенті, не бути причетним до будь-якої корупційної діяльності та жити відповідно до задекларованих доходів.

Результати акції свідчать, що жителям Ірпеня не байдужий якісний склад теперішнього та майбутнього парламенту, але багато з них  не хочуть активно впливати на ситуацію. Відчувається зневіра громадян  у тому, що вибори можуть суттєво покращити склад Верховної Ради України. Деякі вважають, що фальсифікацій не уникнути.


Ірпінський флеш-моб «Ми за чесні вибори» та Всеукраїнська  мобілізаційна акція «Тест твого депутата» мають на меті активізувати суспільство для очищення майбутнього парламенту від недостойних депутатів.

Організатори у ході проведення акцій не підтримували жодного політика чи політичну силу.

Немає коментарів:

Дописати коментар