середу, 5 березня 2014 р.

ІСТОРИЧНИЙ ШАНС УКРАЇНИ

Підготував і світлина: Андрій Сніжко
Голова СОГ «Демократична Київщина» та член Координаційної ради «Ірпінський дім» Ігор Найда дав власну оцінку подіям, що відбулися в Україні за останні тижні, поділився баченням щодо розвитку країни, Приірпінні та власних амбіцій.
ДІЄМО і ЗДОБУДЕМО!!!

Як Ви оцінюєте ситуацію, що відбулася в Україні за останні два тижні?

Ми стрімко пережили те, чого не бачили не лише за останні 23 роки, а й за останні століття. Така концентрація психологічної енергетики, негативного зовнішнього пливу, що здійснювався у прихованих формах під маскою дружби та братерства, численних особистісних викликів та випробувань – дали нам можливість зрозуміти хто є хто. Хоча мені прикро, що частина людей все ще не визнає, що вона теж була недостатньо морально відповідальною і теж причетна до подій, що відбулися. Всі ми повинні про це пам’ятати на майбутнє, аби не повторити подібної трагедії.
Дії людей, що піднялися проти влади заслуговують величезної пошани! І хоча спочатку – це були провокатори, що намагалися відпрацювати владну технологію з підбурення натовпу з подальшим «закручуванням гайок»; потім –сценарій злочинців у владних кабінетах дав збій. Піднялися тисячі, десятки тисяч простих людей різного віку, що поєднали усю свою позитивну енергетику на повалення зла, що віками насаджувалося на наших теренах. Це продовження наполегливої боротьби за незалежність Україну, яку потом, кров’ю, ціною людських життів виборювали і козаки, і бійці УПА, і вояки Радянської армії й багато інших патріотів. На жаль, сотня наших янголів теж поклала голови за це…

Який розвиток подій в Україні Ви бачите далі? Що потрібно для стабілізації ситуації?

Переконаний, що у новоствореного уряду вистачить наснаги і сил, щоб розпочати побудову тієї України, про яку всі ми так мріяли. Щоправда, вони не мають можливості зараз займатися цим, намагаючись стримати загрозу «східного брата» та деструктивних провокацій його п’ятої колони всередині країни.
За 2-3 місяці нові урядовці повинні довести світові й собі, людям з Криму, Харківщини та Донеччини, що вони не є корупціонерами та хабарниками, а є відданими патріотами своєї справи і країни. Довести, що буде здійснено люстрацію і не лише з метою звільнення усіх, хто не відповідає моральним якостям, а й з метою підбору високопрофесійних кадрів. Біда в тому, що останніх не так і багато. Тому є доцільним активно залучати в урядові та державні інституції патріотичну молодь, яка готова вчитися і за короткі строки ставати професіоналами в конкретних галузях.
Я, як громадський діяч та позаштатний радник нового міністра охорони здоров’я О.Мусія, зараз долучатимуся до процесу формування компетенцій, тобто необхідних якостей для нових посадовців, до формулювання стратегічного бачення у державних службовців. І ми вже працюємо з молодими людьми, які знають по декілька мов, які готові швидко вчитися і вдосконалюватися, і готові працювати сьогодні нехай і за не великі гроші, але на перспективу загального розвитку: держави України і себе. До того ж, я буду ставити питання про створення окремого фінансового фонду з недержавних коштів для додаткового мотивування усіх людей, що готові працювати на відродження України.

Поза національних та обласних проектів Ви вже багато років є активним учасником життя громади Приірпіння, і нещодавно долучилися до ініціативи «Ірпінський дім». Які завдання ставите в рамках цього проекту?
Координаційна рада «Ірпінський дім» стала першим об’єднанням усіх незаангажованих та дієвих громадських організацій Приірпіння, а також багатьох простих мешканців, що бажають реалізувати себе і принести користь місту чи регіону. Ми запропонували платформу для спільних дій на основі принципу недомінації – тобто у нас немає лідерів чи вождів, верхніх чи нижніх, ми всі рівні й готові у рівній мірі почути усі конструктивні думки мешканців краю та допомогти їх реалізувати.
Ми звернулися до інших спільнот з закликом єднання усіх конструктивних зусиль, бо одні можуть захищати себе, інші – робити щось в культурно-мистецькій галузі, треті – просувати екологічні проекти, четверті – розбудовувати самоврядування – але лише скоординована діяльність разом здатна прискорити досягнення бажаного результату й посилити його ефект.
У нас дуже багато людей, що душею і серцем готові робити добрі справи, але вкрай погано функціонує організація подібних процесів. Тому ми й взялися найперше за організаційну складу. Люди охоче реагують на нашу ініціативу і приєднуються до співпраці. Особливо це проявилося, в часи внутрішньої та зовнішньої загрози! Але й після них (кожна загроза рано чи пізно минає) ми не повинні спинятися, а ще більше працювати на загальний добробут. Сьогодні ми готові підставити плече кожному! 

Ваші опоненти говорять, що уся Ваша вищезазначена діяльність робиться лише заради здобуття якоїсь впливової посади у «тепленькому» кріслі. Як Ви це прокоментуєте?
Я не хочу ніяких посад! Два роки тому, я публічно заявив, що відмовляюся від будь-якого балотування і будь-якої посади. Повірте, для мене найголовніша посада – бути сім’янином, батьком своїх дітей, бути професіоналом на роботі в українському бізнесі, в якому я працюю вже давно, бути активним і відповідальним громадський лідером, і робити конкретні кроки на користь суспільства, мати можливість висловлювати свою думку та допомагати робити це усім однодумцям. Незалежно від того, хто, де і яку посаду здобуде у новій державі, ми, як громада, повинні активно долучатися до контролю над новопризначеними, але не огульно критикувати, якщо піде щось не так і будуть помилки (а вони будуть!), а навпаки – висувати конструктивні ідеї та ініціативи, допомагати своєчасними порадами та альтернативними пропозиціями й діями. ДІЄМО  і ЗДОБУДЕМО!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар