суботу, 1 березня 2014 р.

ОЛЕГ МУСІЙ – міністр народної довіри


Громада Київщини та творчий колектив нашого видання щиро вітає пана Олега МУСІЯ з важливим призначенням! Бажаємо йому мудрості, терпіння та наснаги у непростій службі на посаді Міністра охорони здоров'я!


 
Наприкінці лютого на затвердження Майдану, а пізніше – й Верховної Ради України було винесено новий склад так званого Кабінету міністрів народної довіри. Ставлення до нього у людей було вкрай неоднозначним! Проте чи не єдина кандидатура, що знайшла підтримку і повагу у всіх (в т.ч. у професійному середовищі) – це новий міністр охорони здоров’я, колишній координатор медичної служби Майдану, президент Всеукраїнського лікарського товариства, громадський діяч з понад 20-річним досвідом практичної роботи Олег Мусій. Ми поцікавилися найближчими планами посадовця.
 
Новий міністр охорони здоров’я Олег Мусій пообіцяв бути публічним і максимально відкритим для діалогу, конструктивних пропозицій та критики з боку громадськості; не згортати медичну реформу; залучати до роботи в медицині й управління нею більше молоді; не боротися з елітною медициною, а поширювати відповідні «елітні» стандарти обслуговування на всю країну:

 

«Я буду доносити до уряду свою позицію про не скасування медичної реформи. Буду наполягати на проведені в галузі аудиту та аналізу (можливо, міжнародного) того, що відбулося, з тим, що планувалося. Тільки після цього будуть зроблені висновки щодо доцільності та напрямів продовження реформування. За цей період (декілька місяців) будуть втілені всі інші напрацювання, які потрібні для побудови в Україні нової системи охорони здоров’я. Однозначно акцент буде зроблено на первинну ланку; профілактику, яка поки що не прописана взагалі; роздержавлення управління системою охорони здоров’я із поширенням самоврядування та залученням у систему студентів та молоді (кадрова ситуація, коли ми щороку випускаємо 5000 випускників, з яких залишається працювати ледь 500 – не припустима!). Застосуванню будь-який змін обов’язково передуватиме інформаційно-роз’яснювальна робота. Реформа відбудеться лише тоді, коли у неї з’являться однодумці серед людей та працівників системи, коли кожен з них зрозуміє, що отримає від змін через місяць, півроку, рік».

 

Громада Київщини та творчий колектив нашого видання щиро вітає пана Олега Мусія з важливим призначення! Бажаємо йому мудрості, терпіння та наснаги у непростій службі!

 

 

1 коментар:

  1. Мусій Олег Степанович всупереч статті 7 Закону України «Про звернення громадян» та статті 364-2 КПК України (невжиття посадовою особою заходів по припиненню злочинного діяння (злочинної бездіяльності) підлеглого або підконтрольної службової особи) навмисно приховує злочини багатьох підрозділів МОЗ щодо перевищення службових повноважень, службового підроблення, службової недбалості, приховування злочину, переслідування фізичної і юридичної особи, корупції, шахрайства, викрадання державних коштів, незаконного молекулярно-генетичного дослідження (ДНК-експертиза) по встановленню материнства, батьківства та підміні дітей http://www.moyray.com/813.html
    А що вже й мовити про заступника Міністра охорони здоров'я України Лісневську Наталію Олександрівну яка не зовсім здорового глузду! Почитайте її відповідь нашому підприємству і переконайтеся, наскількі бувають посадовці безглуздими, неадекватними та злочинними - http://www.moyray.com/811.html
    Наші колективні звернення в усі інстанції уряду України: в Генпрокуратуру, до Кабінету Міністрів (до Яценюка), у Верховну Раду (до Турчинова та до Чумака), Президента України, в Комітет Держпідприємництва тощо закінчувалися тим, що ці самі інстанції скидали наші заяви про злочини МОЗ - до того ж самого МОЗ. І це всупереч статті 7 Закону України «Про звернення громадян». Хіба такої країни ми хотіли? На це запитання знає відповідь тільки Яценюк і Турчинов, які дають виконавчу владу в руки виключно божевільним та бандитам!



    ВідповістиВидалити