неділю, 18 листопада 2012 р.

Громадськість Приірпіння довела свою дієздатність і готова до нових звершень

Ми довели, що громадськість може багато, якщо вона обєднує свої зусилля. І НАШЕ ГАСЛО: «ДІЄМО І ЗДОБУДЕМО» НЕ Є ПУСТОПОРОЖНІМ. Ми переконані, що як би не було складно, люди з чіткою життєвою позицією, зі щирими намірами, чистими помислами і гарячими серцями можуть дуже багато.

У цей післявиборчий період на згадку приходять події, повязані із виборами до  органів місцевого самоврядування, що проходили у жовтні 2010 року. Повселюдно лунали обіцянки кандидатів у депутати. Значна частина з них декларували наміри за будь-яких результатів виборів й надалі проявляти свою активну громадянську позицію. До числа таких кандидатів належав і я, як кандидат у депутати Київської обласної ради.

Одразу ж після виборів мною було здійснено не одну спробу долучити колишніх кандидатів у депутати до спільних дій, аби реалізувати раніше проголошені наміри. Як не прикро визнавати, таких людей з понад 300 осіб, котрі балотувалися на теренах Приірпіння, виявилися одиниці. Дивним, але зрозумілим і закономірним виявилося також те, що у своїй більшості діючі депутати органів місцевого самоврядування також виявили неспроможність конкретними діями перетворити в життя передвиборчі програми.

Зате громадське життя в малому та великому Ірпені чимдалі набирало обертів. Громадські активісти крок за кроком нарощували свої організаційні потужності, знаходили порозуміння і точки дотику під час проведення різноманітних заходів. Їхня громадянська активність, в основі якої – небайдужість до навколишнього світу, прагнення щиро чинити добро, позитивна енергетика, віра у свої можливості, дала змогу долучити до добрих справ не одну тисячу людей.

Для значної частини з них це було пасивне сприйняття, але виявилося й немало волонтерів, які активно залучалися до організації і проведення заходів. Це насамперед знайомство зі світом мистецтва, зокрема поетичним словом, шедеврами світової музичної класики, кіномистецтва, організовані в рамках культурно-просвітницького проекту «Мистецький центр «Камертон» (керівник – Ю. Бережко-Камінська). Регулярними стали екологічні та благодійні акції, круглі столи з питань національної ідеї, політичної культури тощо. Учні шкіл та їхні батьки й наставники брали активну участь у творчих конкурсах. Надавалася благодійна допомога закладам культури, освіти й охорони здоров’я. Одним тільки Благодійним фондом «Фонд громади Приірпіння» (керівник – А. Попсуй) залучено і освоєно на різноманітні потреби громади понад 500 000 грн.!

Висловлюємо щиру подяку волонтерам, котрі свій час віддають іншим людям. Добрі справи були б неможливими без допомоги благодійників. Серед них є й такі, які не афішують себе. Вони просто довіряють громадським активістам. Їх допомога безкорислива.  Особисто хочеться подякувати тим людям, які, маючи наміри балотуватися до органів влади, активно долучаються до справ громади не тільки і не стільки у передвиборчий період. Не буду називати їхніх імен у цій публікації. Переконаний, що громадськість зможе ще не раз відчути їхній внесок у покращення психологічного клімату та благоустрою Приірпіння.

Особливого значення довіра до громадських активістів набула під час виборчих перегонів до Верховної Ради України. Саме скоординовані дії громадських активістів зі штабами кандидатів значною мірою мінімізували прояви фальсифікацій під час безпосередньо голосування та вплив «каруселей». Так, на сьогодні ми ще не вливаємо  на формування окружних та дільничних виборчих комісій, не можемо належним чином протистояти корумпованим судам. Але це на сьогодні. Завтра буде по-іншому.

Ми довели, що громадськість може багато, якщо вона обєднує свої зусилля. І НАШЕ ГАСЛО: «ДІЄМО І ЗДОБУДЕМО»  НЕ Є ПУСТОПОРОЖНІМ. Ми переконані, що як би не було складно, люди з чіткою життєвою позицією, зі щирими намірами, чистими помислами і гарячими серцями можуть дуже багато. І приємно було чути на останньому засіданні Координаційної Ради підписантів Угоди «Про забезпечення дотримання законних прав громадян  України на вільне волевиявлення та здійснення дієвих заходів із запобігання можливим фальсифікаціям на виборах до Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу № 95», що відбулося на початку листопада, з уст практично усіх представників громадських організацій готовність й надалі єднати свої зусилля не тільки у проведенні тематичних заходів, притаманних тій чи іншій громадській організацій, а саме у суспільно-політичному житті громади. Це і питання бюджету, і проблеми корупційних діянь посадовців, і реформування системи надання медичних послуг, реальної оцінки стану власності земельних ділянок  у нашому пристоличному регіоні тощо. Висловили свою готовність до такої співпраці і деякі колишні кандидати у депутати Верховної Ради України.

Громадські активісти визначили попередній формат співпраці. Найближчі два місяці координаційні функції взяв на себе БФ «Фонд громади Приірпіння». Ми звертаємося до усіх, хто готовий віддати частину свого особистого часу спільним справам, із пропозицією єднати свої зусилля.

Наші контакти: Ігор nayda_i@ukr.net, 067-409-49-25; Анастасія  irpin.foundation@gmail.com,066-138-43-99


Голова Спілки обєднань громадян «Демократична Київщина»

ІГОР НАЙДА

Немає коментарів:

Дописати коментар