суботу, 2 лютого 2013 р.

КНИГАРНЯ ЯК МАЙДАНЧИК ДЛЯ ПРЕКРАСНОГО


У царині мистецтв

Юлія ГНІДЕНКО

26 січня у магазині «Книги», що знаходиться біля залізничного вокзалу у м. Буча, за підтримки СОГ «Демократична Київщин» відбувся музично-поетичний вечір літературної майстерні «Струна».  Своєю творчістю ділилися: талановита поетеса, засновниця і керівник Мистецького центру «Камертон», а нині – головний редактор журналу «Пульсар Приірпіння» Юлія Бережко-Камінська і чудова бандуристка з  Гостомеля Інна Лісняк.


Затишне приміщення серед книжкових полиць і картин, просякнуте запахом новими видань  якнайкраще підходить для проведення подібних зустрічей.

Незважаючи на морозну погоду жителі Приірпіння прийшли, аби послухати прекрасний спів, поезію та гру на бандурі.

Вечір розпочався виступом Інни  Лісняк. Прекрасні звуки струн бандури нагадали, що зовсім нещодавно ми святкували Різдво Христове. Адже звучали колядки «Спи, Ісусе, спи» (сл. та муз. Й. Кишакевича) і «Тріє царі» (сл. та муз. В. Стеха).

Знайомство Інни Лісняк з бандурою виявилося напрочуд швидким: коли вона випадково побачила цей інструмент - одразу ж захотіла навчитися грати на ньому.  Неабиякою школою для солістки стали закордонні подорожі, зокрема до Німеччини. Останнім часом Інна Лісняк проживає у Гостомелі, виховує двох дітей, займається науковою діяльністю і, звичайно ж, не полишає бандуру.

Юлія Бережко-Камінська з особливим почуттям декламувала авторські поезії, змушуючи людей то задумуватися над філософськими питаннями, то сумувати, то радіти разом з її ліричною героїнею. Поетеса підкріплювала свій виступ розповідями із життя, спілкувалася з глядачами, ділилася передісторією написання поезій. Серед віршів, озвучених поетесою, звучали твори зі збірок «Між видихом і вдихом», «Контрасти» та нові рядки, які ще не увійшли до жодної із книжок.

Організатори свята також підготували подарунок – виступ скрипаля Романа Барвінка і гітариста Данила Усачова, який поєднав у цьому вечорі різні творчі стилі, ніби підкресливши, що ми усі – різні, але точкою дотику завжди може бути потяг до творчого самовираження.

Немає коментарів:

Дописати коментар