вівторок, 3 лютого 2015 р.

ВІДВІДУВАННЯ МОЛОДДЮ МУЗЕЮ ГЕТЬМАНСТВА


                                    Інформаці про відвідання гуртківцями Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та учнями Пилиповицької ЗОШ І – ІІ ст. Бородянського району Київської області Музею гетьманства.
 16 січня поточного року гуртківці Центру та учні  Пилиповицької ЗОШ І – ІІ ст. у супроводі методиста відділу патріотичного виховання Мельничука Ю.Л. та педагогів Пилиповицької школи відвідали Музей гетьманства, що знаходиться  на столичному Подолі.
Дітей та педагогів зустріла директор Музею Галина Іванівна Ярова. Вона розповіла про історію створення Музею, про  будівлю, яка   була зведена ще у XVII столітті і відома в Києві як «дім гетьмана Івана Мазепи».  Цей будинок пережив пожежу київського Подолу 1811 року і є однією з найстаріших громадських споруд Києва.
Експозиції музею розповідають про видатних українських гетьманів Івана Мазепу, Пилипа Орлика і Павла Скоропадського, яких раніше в радянській історії називали не інакше як «зрадниками українського народу».
Затамувавши подих, учні переглядали старовинні експонати: портрети гетьманів, археологічні знахідки доби козацтва, офорти із зображеннями козацького побуту, старовинні документи та фотографії, які збереглися до сьогодні. По-справжньому захоплюючою ця мандрівка у часі стала можливою завдяки екскурсоводам музею. Їх надзвичайна ерудованість та вміння зацікавити спонукала дітей до безлічі запитань, роздумів про історію рідної землі, аналогій минулого та сучасності.
        
      Учні із задоволенням прослухали розповіді про активну культурну та державницьку діяльність гетьмана Івана Мазепи, дізналися про таємниці геральдики родини Хмельницьких, політику гетьманів періоду Руїни.
          Зацікавила присутніх і розповідь про доньку останнього гетьмана  Павла Скоропадського, Олену Отт-Скоропадську, яка донедавна була частою гостею в Україні, передала у фонд музею чимало експонатів.  
           
      Козачата залишились сповненими натхнення та завзяття, із рішучістю та прагненням зробити і свій посильний внесок у розбудову України.

      Захід організовано і проведено за сприяння Голови СОГ «Демократична Київщина» Найди Ігоря Володимировича. 
            

Немає коментарів:

Дописати коментар