неділю, 2 лютого 2014 р.

«Фонд громади Приірпіння» звітує


16 січня 2014 року БФ «Фонд громади Приірпіння» провів прес-конференцію для представників регіональних ЗМІ та громадськості, на якій були підведені підсумки річної роботи та оголошені основні досягнення і плани на нинішній рік.

Директор організації Анастасія Попсуй зауважила, що пріоритетом для фонду є налагодження плідного діалогу з громадою Приірпіння, в т.ч. завдяки постійній звітності та комунікації через засоби масової інформації. «Ми хотіли, щоб люди більше розуміли і знали про ситуацію, яка розгортається у нашому регіоні, тому було б бажано частіше проводити подібні зустрічі з пресою», - зазначила вона.

Натомість нарікати на непрозорість діяльності фонду не доводиться. Оскільки в «Національному рейтингу благодійників», на підставі  документально підтверджених витрат фондів і організацій про благодійність у 2012 році, «Фонд громади Приірпіння» було визнано одним з найщедріших та найвідкритіших благодійних організацій України з бюджетом витрат менше 1 млн. грн.

У 2013 році на підтримку соціальних ініціатив фондом надано 22 гранти на суму понад 80 000 грн. Вагомим професійним досягненням стало обрання директора Анастасії Попсуй головою «Асоціації фондів громад України».

Серед найвагоміших здобутків минулого року можна назвати:

·        створення 18 ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків);

·        більше 30 000 осіб отримали консультації та пройшли навчання з питань управління нерухомістю;

·        проведення понад 10-ти конкурсів молодіжних проектів;

·        створення мережі з 5 молодіжних євроклубів;

·        відкриття центру міжнародних молодіжних обмінів;

·        розроблення стратегії розвитку «Фонду громади Приірпіння» на три роки.

Розповідаючи про плани на 2014 рік було окреслено напрямки майбутньої діяльності, що полягають у створенні в Приірпінні ОСНів (органів самоорганізації населення) та всіляке поглибленню просвітництва людей щодо їх прав та можливостей у формуванні дієвих органів управління громадою та впливу й контролю над владою. Ще однією важливою сферою діяльності стане координація з бізнесом, зокрема через реалізацію низки проектів, які б зробили бізнес та сферу фінансових послуг більш доступною для молоді (наприклад, банківське обслуговування). Вагомим напрямом роботи також буде творчий, освітній та професійний розвиток молоді.

Окрім того, у лютому 2014 року заплановано проведення річної звітної конференції, де усі бажаючі зможуть познайомитися з детальним планом роботи організації. Попри це, аби «не відкладати справу в довгу шухляду», гості заходу отримали сувенірні календарі на поточний рік, які одночасно містять короткий план-звіт проробленої за минулий рік роботи.

Зустріч з пресою підсумував ще один член Наглядової ради фонду, голова СОГ «Демократична Київщина» Ігор Найда: «Маємо зробити фонд – брендом, бо бренд – це довіра. Все, що ми робимо, робимо лише зі світлими помислами, і бажаємо, щоб ланцюжок довіри до нас збільшувався. Добро повинно робити добро!» 

 

Прес-служба БФ «Фонд громади Приірпіння»


Немає коментарів:

Дописати коментар