середу, 17 грудня 2014 р.

Позачергова виїзна рада Українського козацтва

Реалії сьогодення визначають  пріоритетні напрями з військово-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді одним з елементів якого є козацько-лицарське виховання. Щоб запровадити традиції українського козацтва  в роботу загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах 4 грудня 2014 року в Двірківщинському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ» Яготинського району за підтримки СОГ "ДЕМОКРАТИЧНА КИЇВЩИНА" відбулася позачергова виїзна рада Українського козацтва при Київській обласній державній адміністрації на тему «Запровадження козацько-лицарського виховання учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах Київщини в рамках Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»).



В раді взяли участь: Опанащук В.С. – генеральний писар Українського козацтва, секретар Ради, Мельничук Ю.Л. – методист Українського державного центру туризму і краєзнавства, Нестерук Т.В. – директор КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». З вітальним словом перед товариством виступила Рудніцька О.І. – перший заступник голови Яготинської РДА. Про традиції та систему національно-патріотичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах Яготинського району розповіла Даценко Л.Г. – виконувачка обов’язків начальника відділу освіти Яготинської РДА.
Вихованці гуртків «Джура» (керівник Шевченко В.В.) і «Основи учнівського самоврядування» (керівник Тарасенко Т.Г.)  Яготинського РБДЮТ –  члени Двірківщинської козацької республіки, підготували і провели Козацьке коло до Дня Збройних Сил України, де показали традиції і звичаї українського козацтва, згадали про Другу світову війну, війну в Афганістані та воїнів Збройних Сил України, що перебувають в зоні АТО.
Після проведення Козацького кола Опанащук В.С. закликав юних козачат до здорового способу життя та продемонстрував елементи загартування на прикладі козаків-характерників.        
Литвиненко Т.В., директор Двірківщинського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ», ознайомила присутніх з 22-річним досвідом роботи педагогічного колективу по впровадженню формування моральних цінностей на засадах козацької педагогіки.
Перед учасниками виїзної ради, юними козачатами та громадою села Двірківщина виступив фольклорно-етнографічний  козацький гурт «Горлиця» (керівник Козленко Л.Л.).
Планами на подальшу співпрацю з Українським козацтвом в організації та проведенні обласного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») поділилась Нестерук Т.В., директор КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».
Збір учасників заходу був наповнений громадянсько-патріотичним змістом в дусі виховання сучасного громадянина – патріота Української держави. 

Немає коментарів:

Дописати коментар