пʼятницю, 19 вересня 2014 р.

КОМПЕТЕНЦІЇ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

ІГОР НАЙДА




Претендент на посаду міського голови з великою долею ймовірності зможе професійно виконувати свої функції, якщо він володіє такими компетенціями:
1. Лідерство в команді.
2. Здійснення впливу та аргументація.
3. Організація командної роботи.
4. Корпоративність.
5. Саморозвиток.
6. Планування та організація роботи
7.  Результативність і ефективність роботи
8. Розвиток підлеглих та колег
9. Ініціативність. Стратегічне та концептуальне мислення
10.  Інтенсивність 
 


Під КОМПЕТЕНЦІЄЮ найчастіше розуміють вимоги до особистих, професійних та ін. якостей в розрізі знань, умінь та навичок, необхідних для результативного виконання функцій на певній конкретній посаді.

КОМПЕТЕНТНІСТЬ, у свою чергу, – це рівень досягнень особи (кандидата, виконавця)  в області визначеної КОМПЕТЕНЦІЇ (рівень володіння тією чи іншою компетенцією).

КОМПЕТЕНТНІСТЬ – доведена спроможність застосовувати знання та вміння (ISO 9000:2000)


1. «Лідерство в команді»
Є визнаним "харизматичним" лідером, здатним вселити віру в загальну справу, окрилити людей.
Нагороджує за хороший розвиток, прагнення до підвищення свого рівня для особливо компетентних колег. Служить колегам і людям, а не командує ними. Служіння для нього – найвище призначення.

2. «Здійснення впливу та аргументація»
Використовує  різні і унікальні техніки переконання, знання управлінської психології на практиці. Знаходить творчі способи зробити роботу людей вдячною. Організовує процедури спільного вироблення рішень. Забезпечує оперативний розгорнутий зворотний зв'язок. Підбирає індивідуальний підхід до специфічної чи важкої групи опонентів.

3. «Організація командної роботи»
Є натхненником командної роботи. Розглядає Організацію як команду однодумців. Заохочує прояви ініціативи. Завжди стимулює висловлювання різних точок зору і пропозицій, використовує їх при формуванні остаточного рішення.

4. «Корпоративність»
Є переконаним патріотом Організації, транслює почуття патріотизму іншим співробітникам, є «втіленням» корпоративних норм і стандартів, постійно піклується про зовнішній і внутрішній образ Організації.

5. «Саморозвиток»
Особа даного рівня дивиться в майбутнє на період від 5-х (п’яти) років. Може чітко сформулювати найближчі свої цілі та мету. Безперервно займається професійним і особистим розвитком. Відкритий новим знанням і досвіду. Правильно оцінює свої сильні і слабкі сторони, постійно розвиває свої професійні, ділові та особисті якості.

6. «Планування та організація роботи»
Ставить короткострокові і довгострокові цілі, проводить регулярне планування роботи, здійснює контроль і корекцію планів колег. Регулярно аналізує виконання задач та досягнення цілей.

7.  «Результативність і ефективність роботи»
Результати можна охарактеризувати як видатні. Усі поставлені цілі досягає, задачі – виконує. Демонструє нетрадиційні та високоефективні підходи для досягнення результату.

8. «Розвиток підлеглих та колег»
Організовує систему довгострокового навчання підлеглих. Шукає можливості для розширення і розвитку здібностей колег. Нагороджує за хороший розвиток. Просуває особливо компетентних підлеглих.

9. «Ініціативність. Стратегічне та концептуальне мислення»
Дивиться в майбутнє на період до 3-х (трьох) років. Створює основи для покращень, які вплинуть на діяльність усіх напрямків роботи Організації.

10.      «Інтенсивність»
Особа цього рівня завжди працює більше за інших, з розумінням і ентузіазмом відноситься до діяльності понад норму. Робота є одним з основних життєвих пріоритетів.

Слово за ВАМИ – шановні виборці!!!
Вибір залежить тільки від ВАС!!!

Підготував: Ігор Найда,
голова СОГ "Демократична Київщина", 
ТОП-менеджер з управління персоналом

Немає коментарів:

Дописати коментар