середу, 4 березня 2015 р.

«СОКІЛ» («ДЖУРА») НАБИРАЄ ОБЕРТИ

На Київщині за сприяння СОГ «Демократична Київщина» відбувся семінар-практикум для організаторів І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Відповідно до плану роботи департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації 25 лютого 2015 року на базі Будинку дитячої та юнацької творчості (м. Бровари) відбувся обласний семінар-практикум для відповідальних у районах та містах області за проведення І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»): «Технології проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)  як сучасної форми національно-патріотичного виховання» ( далі – гра «Джура»).
У роботі семінару взяли участь  директори і методисти позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, керівники гуртків. Загалом до роботи семінару було залучено 49 осіб.  
На заході були присутні Нестерук Тамара Василівна, директор КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», Мельничук Юрій Леонідович, методист відділу патріотичного виховання Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Онищенко Володимир Іванович, начальник управління освіти і науки Броварської міської ради, Панасюк Валентин Федорович, крайовий отаман Київщини.  На початку заходу учасників зібрання привітали вихованці театру народної пісні «Слов’яночка» Будинку дитячої та юнацької творчості під керівництвом Тетяни Мурзай.
Перед учасниками заходу виступив Опанащук Віталій Степанович, генеральний писар Українського козацтва з доповіддю про роль рад Українського козацтва при Київській обласній державній адміністрації у підготовці та проведенні І та ІІ етапів гри  «Джура». Личак Ірина Сергіївна, завідувач відділу спортивного туризму і краєзнавства Центру творчості дітей та юнацтва Київщини окреслила стан та перспективи розвитку регіональної системи військово-патріотичного виховання. Шевченко Валерій Володимирович, керівник гуртка «Козацька школа» Яготинського районного будинку дитячої та юнацької творчості, поділився досвідом роботи щодо військово-патріотичного виховання у своєму гуртку засобами Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Практично-презентаційний блок семінару-практикуму представив Шевчук Володимир Степанович, керівник гуртка «Хортинг» Будинку дитячої та юнацької творчості міста Бровари, тренер команди-учасниці ІІІ етапу гри у 2014 році. Разом зі своїми вихованцями, членами команди Київщини, він продемонстрував елементи конкурсів, змагань та ігор у рамках гри «Джура». Педагоги Київщини були присутні на занятті гуртка «Хортинг», фрагмент якого продемонстрували Шевчук В.С. та його наймолодші вихованці.
На завершення семінару-практикуму було проведено Круглий стіл, на якому обговорювалися питання співпраці з громадськими організаціями у рамках гри «Джура» та були розглянуті пропозиції щодо місця та дати проведення ІІ етапу гри. 

Немає коментарів:

Дописати коментар