неділю, 30 червня 2013 р.

ЛЮБОВ, ЯКА НАДИХАЄ ІРПІНСЬКИХ ДІТЕЙ

Учасники цьогорічного міського конкурсу юних читців і декламаторів (м. Ірпінь) з таким запалом, натхненням і любов’ю представили поетичні твори, присвячені Дню матері та Дню сімї, що члени журі розгубилися: невже у цій ситуації можна виокремити переможця?




Насправді переможцями стали усі діти, їхні батьки та громада Ірпеня, у якій зростають ці талановиті і чуйні доні і сини. А конкурс, який уже третій рік поспіль на базі Ірпінської дитячої бібліотеки організовує СОГ «Демократична Київщина», ГО «Нові обличчя»,  і відділ науки та освіти Ірпеня, лише допоміг дітям проявити свої здібності, звернутися до поетичної спадщини вітчизняної літератури та з новою силою огорнути найрідніших людей на землі своїм теплом, вдячністю і увагою.

Атмосфера конкурсу була без перебільшення святковою. Учасники не лише декламували поетичні рядки класиків (дехто і свою творчість наважився представити), а й збагатили їх музичним супроводом та відео матеріалами. Звичайно, приділили увагу й костюмам, а найбільш творчі діти навіть ввели елементи театрального дійства та співали пісні.

Комітет журі очолила О.В.Зубенко - методист науково-методичного центру відділу освіти. Заступником була поетеса, головний редактор журналу «Пульсар Приірпіння» Ю.М.Бережко-Камінська. Серед членів журі – А.М.Набок, заст. директора Центральної дитячої бібліотеки по роботі з дітьми, Л.М.Ліхіцька, методист НМЦ та Н.В.Горніч, зав. бібліотекою Ірпінського економічного коледжу.


Однак конкурс є конкурс, то ж передбачає і відзначення кращих. Такими, на думку журі, у номінації «Діти до 11-ти років» стали Анастасія Дзюба (І місце, ЗОШ №5), Сніжана Процан (ІІ місце, ЗОШ №13), Вероніка Гончар (ІІІ місце, ЗОШ №17). У старшій віковій категорії найбільше запам’яталися виступи Вероніки Поляновської (І місце, ЗОШ №13), Тетяни Гах (ІІ місце, ліцей) та Руслани Руденко (ІІІ місце, ЗОШ №12).

Кожен учасник конкурсу зміг обрати собі подарунок: книжку поезії чи прози авторів вітчизняної та світової літератури, подарунковий записник і журнал «Пульсар Приірпіння». Подяками за виховання обдарованої дитини відзначена кожна мама конкурсанта, а бібліотекарі, які підтримують інтерес дітей до книги і допомогли підготувати виступ, були відзначені на урочистій лінійці під час свята «Останнього дзвоника».





Наступного дня відбулося нагородження учасників Конкурсу художників, який відбувається паралельно з конкурсом читців. На ньому було представлено 32 роботи у номінаціях: «Графіка» та «Живопис» серед двох вікових категорій: 7-10 і 13-18 років.

У номінації «Живопис» (молодша вікова категорія) переможцями стали: Вікторія НАДЮК (І місце, НВО Освіта), Костянтин Котовський (ІІ місце, НВО Освіта), Поліна Іванова (ІІІ місце, НВО Освіта).
Переможці старшої вікової категорії: Віталія Зелінська (І місце, ЗОШ №1), Світлана Потей (ІІ місце, ЗОШ №13), Юлія Романюк (ІІІ місце, ЗОШ №17).

У номінації «Графіка» (старша вікова категорія) перемогли: Девора Отуоньє (І місце, ЗОШ №13), Маргарита Кривошеєва (ІІ місце, ЗОШ №17), Анна Родіна (ІІІ місце, КГЛ).

Переможці отримали грамоти та грошові премії, решта учасників, їхні батьки та вчителі – подяки.

На церемонію нагородження завітав Ігор Найда. Він подякував батькам за заохочення дітей до малювання, а самих юних художників закликав цінувати своїх батьків та вдосконалювати себе. На завершення побажав: «щоб усміхалося сонечко, щоб ви були щасливі і робили те, що приносить радість, щоб не хворіли і залишалися дітьми стільки, скільки забажаєте».


Юлія БЕРЕЖКО-КАМІНСЬКА, Тетяна ВЕРЕЖАК
Фото: В. ШИЛОВ


Немає коментарів:

Дописати коментар